In het nieuws‎ > ‎

Schipholwakes tijdens de vastentijd

Geplaatst 8 feb 2013 01:13 door De Stadslamp Amsterdam
PERSBERICHT

Op Aswoensdag, 13 februari, start het Jeannette Noël Huis een serie wakes bij het Justitieel Complex Schiphol. Vervolgens is er tot aan Pasen iedere zondag een wake.

Bij deze eerste wake zal Huub Oosterhuis, dichter en priester en ijveraar voor vrede, een overweging houden. ‘Keti koti’ – verbreek de ketenen – is het motto voor de serie wakes in aanloop naar pasen. “Honderdvijftig jaar na de afschaffing van de slavernij in het Koninkrijk der Nederlanden vinden wij het de hoogste tijd om ook een eind te maken aan het illegaliseren, opjagen en opsluiten van onze medemensen”, aldus de organisatie.

In het gloednieuwe gevangeniscomplex aan de ingang van de Schipholtunnel is plek voor honderden mensen die niet in Nederland mogen (ver)blijven omdat ze niet over voldoende papieren beschikken. Binnen de metershoge muren bevinden zich ook een rechtbank en een Aanmeld Centrum met ruim honderd tweepersoonscellen voor mensen die oorlog en vervolging zijn ontvlucht en in Nederland asiel willen vragen. Volgens organisaties als Amnesty International, Justitia et Pax en Vluchtelingen Werk wordt met deze gevangenzetting een aantal mensenrechten geschonden. De nationale ombudsman noemt deze praktijk inhumaan.

Met de wakes willen de initiatiefnemers duidelijk maken dat zij grote vragen hebben bij het gevangen zetten van mensen die niets misdaan hebben. Ook willen ze solidariteit betuigen met de gevangenen.

De wakes zijn bij het JC Schiphol, Duizendbladweg 100, Badhoevedorp van 14.00 – 15:00 uur.

www.schipholwakes.nl.

Deze poster kunt u downloaden voor publicatiedoeleinden.

Neem voor meer informatie contact op met Frits ter Kuile van Catholic Worker Amsterdam, 06-30295461.
ą
De Stadslamp Amsterdam,
8 feb 2013 01:13
Comments