In het nieuws‎ > ‎

Second Step officieel geopend door Linda Wagenmakers

Geplaatst 26 apr 2012 08:38 door De Stadslamp Amsterdam
Tot heil des volks, 26-4-2012. 

Op donderdag 26 april 2012 om 14.00 uur heeft actrice en zangeres Linda Wagenmakers in Amsterdam het nieuwste project van Scharlaken Koord geopend: het kledingatelier Second Step. Zij zong een lied en onthulde een vlag met het logo van Second Step.

In december 2011 werkte Linda Wagenmakers mee aan het programma ‘Kerstfeest op de Dam’ van de Evangelische Omroep. Voor dit programma liep zij een dag mee met Scharlaken Koord. ‘Ik hoorde die dag van Kim, één van de cliënten van Scharlaken Koord, dat ze weer eigenwaarde heeft gekregen door de hulp die ze kreeg. Dit raakte mij’. Het nummer ‘Jesus loves me’ droeg Linda dan ook speciaal op aan de cliënten van Scharlaken Koord door de tekst te veranderen in ‘Jesus loves you’.

Werkervaringsplaats
Second Step is een ontmoetingsplaats voor de vrouwen die het uitstapprogramma van Scharlaken Koord doorlopen. De vrouwen doen hier werkervaring op, waardoor ze na verloop van tijd meer kans maken op de arbeidsmarkt. Marijke Bakker, manager van Scharlaken Koord: ‘Het is voor veel vrouwen een hele stap vanuit de prostitutie naar ander werk. Niet alle vrouwen kunnen deze stap meteen maken, maar ze hebben wél behoefte aan een zinvolle dagbesteding. Voor deze vrouwen is Second Step daarom een uitkomst.’

Kledingverkoop
In het atelier worden (tweedehands) kledingstukken uitgezocht, gesorteerd, gewassen, gestreken en klaargemaakt om te worden verkocht. De verkoop gebeurt elke donderdagmiddag tussen 13.30 en 17.00 in een voorlopig nog geïmproviseerde winkelruimte aan de Willemstraat 39 in Amsterdam.

Scharlaken Koord
Scharlaken Koord – straatwerk, preventie en hulpverlening rond prostitutie – zoekt in Amsterdam, Utrecht, Haarlem en Deventer de vrouwen op, biedt hen professionele hulp en de mogelijkheid om uit de wereld van de prostitutie te stappen. Meer informatie over het werk is te vinden op www.scharlakenkoord.nl

Scharlaken Koord is een werkstichting van de koepelorganisatie Stichting Tot Heil des Volks.
Comments