In het nieuws‎ > ‎

SGP wil minister horen over antisemitisme

Geplaatst 22 jun 2010 02:19 door De Stadslamp Amsterdam
ANP, 21-6-2010.  SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij wil demissionair minister Ernst Hirsch Ballin dinsdag naar de Kamer roepen om hem in het vragenuurtje te bevragen over het ,,snel groeiende antisemitisme'' in Nederland.

Van der Staaij maakt zich zorgen over mediaberichten over joden die in Amsterdam-West een 'schuilsynagoge' moeten bezoeken, die van buiten onherkenbaar is als joods gebedshuis. Ook wil Van der Staaij Hirsch Ballin bevragen over berichten over het brengen van de Hitlergroet aan rabbijnen. Volgens Van der Staaij is het ,,veel te stil over incidenten'' van agressie tegen joden en hun synagoges.

Volgens hem is er sprake van een patroon. ,,We horen dat synagoges besmeurd worden, dat joodse medeburgers niet meer veilig over straat kunnen en dat scholen beveiliging nodig hebben. Dat is volstrekt onaanvaardbaar en er moet veel meer prioriteit aan de bestrijding van het antisemitisme worden gegeven. We zijn er bang voor dat dat verwatert in de bredere aanpak van de discriminatiebestrijding'', aldus Van der Staaij.

Wat hem betreft zijn de huidige mogelijkheden voor politie en justitie ruim genoeg om antisemitisme aan te pakken en zijn nieuwe methodes als 'lokjoden' wellicht niet meteen nodig. ,,De bestaande methoden moeten actiever worden ingevuld.''
 
Comments