In het nieuws‎ > ‎

Shortlist Theologie Podiumprijs bekend

Geplaatst 1 jun 2011 03:34 door De Stadslamp Amsterdam
IKON, 1-6-2011. Herman Selderhuis, Manuela Kalsky en Frank Bosman staan op de shortlist van de Theologie Podiumprijs 2011. De prijs wordt op 21 juni uitgereikt tijdens de eerste Nacht van de Theologie in Amsterdam.

Selderhuis was de drijvende kracht achter het Calvijnjaar. Op dit moment is hij directeur van Refo500, dat met het oog op 500 jaar Reformatie in 2017 allerlei activiteiten organiseert om de relevantie van de Reformatie te laten zien. Kalsky is directeur van het Dominicaans Studiecentrum voor Theologie en Samenleving. Zij staat aan de basis van het project Nieuw W!J, dat zoekt naar verbinding tussen verschillende groepen in de samenleving. Bosman omschrijft zichzelf als ‘cultuurtheoloog’. Hij is verbonden aan de faculteit Katholieke Theologie van de Universiteit van Tilburg. Hij blogt, twittert en publiceert veel over religie en de moderne cultuur.

Het publiek kan vanaf nu stemmen op deze laatste drie theologen via de website nachtvandetheologie.nl. Tot 16 juni kan er worden gestemd. Degene met de meeste stemmen wint op 21 juni de Theologie Podiumprijs.

Comments