In het nieuws‎ > ‎

Sint-Nicolaas basiliek parochie van het jaar

Geplaatst 31 jan 2015 07:38 door De Stadslamp Amsterdam   [ 31 jan 2015 07:45 bijgewerkt ]
nicolaasbasiliekRKK.nl,  31-1-2015.

Hilversum (van onze redactie) 31 januari 2015 - Vandaag wordt in Hilversum de jaarlijkse RKK Landelijke Parochiedag gehouden. RKK-hoofd Leo Fijen maakte bekend dat de organisatie van deze dag zal worden voortgezet ook al houdt omroep RKK volgend jaar op te bestaan. Het mediabedrijf KRO-NCRV neemt het van RKK over.

Sinds 2003 wordt jaarlijks in het gebouw van KRO-NCRV in Hilversum een dag georganiseerd voor parochiegemeenschappen. Dit jaar luidt het thema ‘Kloosterspiritualiteit in de parochie’. Daarbij zijn drie gemeenschappen ten voorbeeld gesteld: de Sint-Nicolaasbasiliek in Amsterdam, waar de zogenoemde Abdijliturgie wordt gevierd; de Karmel in Boxmeer, waar kloosterlijke gastvrijheid een belangrijke maatschappelijke rol speelt; en de Sint-Jacobuskerk in De Haag, waar de Broeders van Sint-Jan actief deelnemen aan het parochieleven.

Parochie van het Jaar
Een speciale jury riep de Amsterdamse Sint-Nicolaas uit tot Parochie van het Jaar 2015. Deze basiliek tegenover het Centraal Station biedt in het onrustige stadgewoel op de Wallen een oase van rust, bezinning en inspiratie, aldus de jury.

(lees meer op rkk.nl )
Comments