In het nieuws‎ > ‎

Stagiares JmeO bidden hele nacht

Geplaatst 3 mei 2010 04:22 door De Stadslamp Amsterdam
Manna-vandaag, 3-5-2010.
Jeugd met een Opdracht in Amsterdam gaat opnieuw op zoek naar mensen die deel willen nemen het Intercessory Missionary Internship (IMI). 

De IMI geldt als een school maar de studenten krijgen maar weinig les. In drie maanden maar net tien uur. De rest van de tijd – 30 uur per week – wordt besteed aan gebed. ’s Nachts wel te verstaan. IMI speelt zich af tussen elf uur ’s avonds en vier uur ’s ochtends. Want: “De nacht behoort aan de Heer”.

Jeugd met een Opdracht spreekt liever ook niet van een school, maar van een stage. “Verkeren in het huis van de Heer en Hem dienen in aanbidding en gebed, dat is wat we doen.”

Het afgelopen najaar telde IMI in Amsterdam 16 stagiaires, uit Nederland, Duitsland, Curaçao, Egypte, Brazilië en Amerika. Zij werden, zegt JmeO, “aangeraakt en veranderd, niet slechts door verstandelijke kennis, maar door een hartsopenbaring en een ontmoeting met de schoonheid van God tijdens lange uren in gebed.”

Het gebied vindt niet voor niets ’s nachts plaats. Het is “om de nacht terug te winnen voor de Here. Het is in het bijzonder de nacht die vol is van allerlei vruchteloze duistere daden. Onze steden zijn vol van moord, tovenarij, immoraliteit en diefstal. We willen dat de nacht aan de Here toebehoort. Een liefelijke geur stijgt op als we Hem onze liefde en toewijding geven in de nacht. Dit verandert het geestelijke klimaat over onze steden.”

JmeO zegt één van de organisaties te zijn “die er wil zijn voor een generatie die verleid wordt door de onechte passies van de nacht, zeker hier in de Rosse Buurt. We willen hen een omgeving bieden waar mensen kunnen komen en de ware passie van Gods hart kunnen ervaren.”

Comments