In het nieuws‎ > ‎

Steeds meer kerken dienen via Present de samenleving

Geplaatst 26 feb 2010 03:01 door De Stadslamp Amsterdam
 UItdaging, 25-02-2010.  Steeds meer kerken en christenen ontdekken het werk van Stichting Present. Het aantal initiatieven groeide van 27 naar 40 en het aantal mensen dat zich daarvoor inzet is bijna verdubbeld.

De mogelijkheden om met Present als ‘diaconale makelaar' gemeentebreed de verbinding te leggen met het werk van lokale hulpverleners worden door kerken meer en meer benut.In de loop van dit jaar zullen een aantal kerken de werkwijze van de stichting verankeren, zoals in Amersfoort met het concept ‘RePresent'.

Present kijkt met dankbaarheid terug op het afgelopen jaar. Het aantal groepen groeide van 837 naar 1457 met een totaal aantal vrijwilligers van 10.058. Lokale maatschappelijke organisaties en overheden zijn blij met Present omdat de formule burgers in beweging brengt en de verbinding legt tussen formele en informele zorg. Financieel wordt steeds meer draagvlak gevonden bij donateurs, bedrijven, woningcorporaties, fondsen en overheden (WMO).

Missie kerk centraal

In publieke discussies vrezen sommigen wel eens dat een naar buiten tredende kerk sociale cohesie belangrijker gaat vinden dan het evangelie. Volgens coördinator Harmen van Zwol van Present Amersfoort gaat het hierin om de juiste volgorde: "Kernwaarde bij Present is dat de missie van de kerk en het aanbod van een groep mensen het uitgangspunt is. Pas daarna gaan we op zoek naar een hulpvraag. Op die manier is het omzien naar kwetsbaren een uitdrukking van mensen die Christus na willen volgen."
 
Lees verder in Uitdaging
Stichting Present in Amsterdam
Comments