In het nieuws‎ > ‎

Time to Turn sticht een vrijstaat voor vreemdelingen

Geplaatst 16 nov 2010 02:34 door De Stadslamp Amsterdam   [ 16 nov 2010 03:49 bijgewerkt ]

Timetoturn, 15-11-2010

Op zaterdag 20 november zal jongerenbeweging Time to Turn een vrijstaat stichten op het Marie Heinekenplein te Amsterdam. In de kersverse staat, Exodusja genaamd, bestaat er geen illegaliteit...

...en zijn er talloze 'linkse hobby's' die beoefend kunnen worden, zoals interculturele gesprekken, knuffelen met buitenlanders, demonstreren en kinderen schminken.

Het criterium om binnen te mogen komen en burger te worden van de vrijstaat is een zogenaamd pas-poort. Wie door deze poort heen past is welkom om burger te worden, met alle rechten en plichten vandien. Men kan gratis een paspoort ophalen bij de aanwezige douanepost.

Als inburgeringscursus is er de mogelijkheid om oer-Hollandse pannekoeken met stroop te eten en koffie te drinken. Ook kunnen er brieven geschreven worden aan mensen zonder papieren die vast zitten in buurland Nederland. Klaas de Gelder, de eerste premier en tevens stichter van de staat, zegt hierover: "In Nederland heerst op dit moment een politiek klimaat waarin vluchtelingen en vreemdelingen steeds meer als misdadigers worden gezien."

In de grondwet van Exodusja staat: "U moet vreemdelingen met liefde behandelen en hun rechten eerbiedigen. Vreemdelingen dienen in bescherming genomen te worden." Ook op gebied van sociale voorzieningen treft Exodusja grondige maatregelen: "Wanneer u bij de graanoogst op de akker een schoof vergeet, mag u niet teruggaan om die op te halen. Laat hem achter voor de vreemdelingen." De Joodsch-christelijke wortels van het land zijn onmiskenbaar aanwezig. Premier de Gelder ziet hierin duidelijk een verschil tussen Nederland en Exodusja, "In buurland Nederland beroepen steeds meer mensen zich op de Joods-christelijke wortels van dat land, maar ze zouden zich rotschrikken als ze zouden lezen wat die wortels zeggen over buitenlanders. Dat is de reden dat we Exodusja willen stichten. De christelijke traditie staat niet voor uitsluiting, wantrouwen en haat maar voor verwelkoming, ontmoeting en liefde."

De openingsceremonie van het land vindt om 14:00 plaats. Iedereen is welkom om dit historische moment bij te wonen of mee te bouwen aan de vrijstaat.
 
Kijk ook in agenda, 19-21 november.
Comments