In het nieuws‎ > ‎

Weteringkerk start project gemeentestichting in Rivierenbuurt

Geplaatst 17 mei 2013 01:14 door De Stadslamp Amsterdam
wteringkerk
Persbericht Weteringkerk, 17-5-2013

De ledenvergadering van de Vrije Evangelische Gemeente ‘Weteringkerk’ in Amsterdam heeft op dinsdag 14 mei besloten om een gemeentestichter aan te stellen voor de Rivierenbuurt in Amsterdam-Zuid. Het is de bedoeling dat er een part-time evangelist wordt aangezocht die de komende drie jaar een zogenoemd ‘tweede spoor’ ontwikkelt naast de bestaande gemeente.

Via vriendschapsevangelisatie zal de gemeentestichter buurtbewoners in aanraking gaan brengen met het Evangelie en tot een nieuwe vorm van geloofsgemeenschap komen. De Stichting voor Zending en Diaconaat (SZD) van de Bond van Vrije Evangelische Gemeenten in Nederland heeft een startsubsidie van 30.000 euro beschikbaar gesteld voor het project dat de titel rv3 heeft gekregen (Rivier Vol Van Vrede). Het overige geld wordt opgebracht door de Weteringkerk en door vrienden/donateurs.

De Weteringkerk is in 1878 gesticht. Haar wortels gaan nog verder terug tot het werk van ds. Jan de Liefde, halverwege de 19e eeuw. Met het besluit hoopt de sterk vergrijsde gemeente haar opdracht als zendingsgemeente waar te maken en een vervolgstap te hebben gezet in haar rijke geschiedenis.

==============
Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Hans van der Vlies, projectvoorlichter via: 06 - 3744 6236. mail: info@rv3.nl.
Meer informatie, waaronder het projectplan “een rivier vol van vrede”, is ook te vinden op: www.rv3.nl.
Comments