In het nieuws‎ > ‎

YfC steekt handen uit de mouwen in eigen stad

Geplaatst 20 dec 2010 10:50 door De Stadslamp Amsterdam
Uitdaging, 17-12-2010.
Gods liefde verspreiden in zeven verschillende steden: daar gaat YfC|Outreach deze Kerst voor. Honderden jongeren tussen de 15 en 25 jaar steken de handen uit de mouwen in hun eigen stad om anderen te helpen.
 
In Amsterdam, Ede, Groningen, Haarlem, Huizen, Utrecht en Zwolle gaan jongeren vanaf vandaag letterlijk de straat op. Chocolademelk uitdelen aan dak- en thuislozen, vuilnis prikken in de stad, rozen uitdelen aan prostituees, bezoekjes brengen aan het bejaardentehuis, voetballen met jongeren uit asielzoekerscentra: in elke stad zijn jongeren van YfC|Outreach actief.

Laura, 19 jaar uit Utrecht nam vorig jaar voor het eerst deel aan een outreach. Laura: “Een ervaring, die ik niet snel meer vergeet.” Met een groep jongeren deelden ze vorig jaar chocolademelk uit aandak- en thuislozen. “Voorheen durfde ik nooit eerder een gesprek aan te knopen. Nu schaam ik me daar wel voor, helemaal nadat ik merkte hoe gelukkig ze met simpelweg een beetje aandacht waren.” Woordvoerder F. Winters YfC|Outreach: “Dat is de kern van ons werk: het verschil durven maken, juist met Kerst. Laten zien hoe groot Gods liefde voor de stad is. Chocolademelk met compassie: een klein gebaar dat daadwerkelijk het verschil maakt.”

Meer informatie: www.yfc.nl/outreach
Comments