In het nieuws‎ > ‎

Youth for Christ deels weg uit West

Geplaatst 17 jul 2010 13:10 door De Stadslamp Amsterdam

Parool, 10-7-2010.  West wil niet verder met de christelijke jongerenorganisatie Youth for Christ (YfC) als exploitant van jongerencentrum The Mall Westerwijk aan de Admiraal de Ruijterweg. Het gebouw is al zo goed als leeg. De stichting Dock neemt het werk over, met een contract voor een halfjaar.

Het contract met YfC liep af en werd niet verlengd. West wilde dat YfC in Westerwijk onder dezelfde voorwaarden ging werken als in de andere jeugdhonken die de organisatie beheert in het voormalige stadsdeel De Baarsjes. Dat betekende dat de organisatie haar personeel niet alleen in de eigen christelijke achterban mocht werven en geen zendingswerkmocht doen.

YfC richtte eerder, op aandringen van De Baarsjes, een stichting op waarin dit werd vastgelegd. In de deelraad was vrees ontstaan dat YfC zou evangeliseren. ''We hebben aan ze voorgelegd de voorwaarden ook voor Westerwijk te laten gelden, maar ze wilden of konden dat niet,'' aldus een woordvoerder van stadsdeel West.

Volgens Roel Boogaard van YfC was zijn club het stadsdeel al ver genoeg tegemoet gekomen en wilde hij niet nog meer water bij de wijn doen. YfC was in Westerwijk al ruim vier jaar bezig. Boogaard: ''Onder de naam The Mall vindt ons welzijnswerk in zo'n 25 andere steden plaats, overal gewoon onder de vlag van Youth for Christ. Nergens is sprake van evangelisatie met subsidiegeld.''

De christelijke identiteit was al eerder een struikelblok voor het stadsdeel. Stadsdeelbestuurder Arco Verburgmoest anderhalf jaar geleden aftreden nadat hij een vierjarig contract met YfC had getekend.

YfC heeft op basis daarvan nog wel het jongerenwerk in The Mall Club Rainbow en The Mall De Zuidpool.

Comments