In het nieuws‎ > ‎

Zendingsprijs voor project tegen mensenhandel

Geplaatst 20 mei 2010 06:53 door De Stadslamp Amsterdam

ND, 19-5-2010. Een Afrikaans project tegen vrouwenhandel in Amsterdam heeft een zendingsprijs gewonnen.

De Christian Aid and Resource Foundation (CARF) van de Ghanese pinkstervoorganger Tom Marfo krijgt de Edinburgh 2010 Zendingsprijs zaterdag uitgereikt tijdens de pinksterconferentie Opwekking in Biddinghuizen.

CARF ontvangt vijfduizend euro van de twee platforms van zendingsorganisaties: de Evangelische Zendingsalliantie en de Nederlandse Zendingsraad.

Het project werkt zowel preventief als genezend, stellen de organisaties. CARF richt zich in Ghana op vrouwen die het risico lopen gesmokkeld te worden en in de Nederlandse prostitutie terecht te komen. CARF helpt met een opleiding, zodat zij een menswaardig bestaan kunnen opbouwen. In Nederland vangt CARF vrouwen op die toch slachtoffer worden van mensensmokkelaars.''

Een jury nomineerde een aantal projecten. Samen met de achterban van zendingsplatforms is voor CARF gekozen. Missiologe Martha Frederiks noemt het project ,,een eigentijdse manier om het getuigenis van het evangelie vorm te geven en de demonen van armoede en angst te lijf te gaan''.

Marfo is zaterdagmiddag hoofdspreker tijdens de interculturele viering op Opwekking.

 
Comments