Onder de lamp‎ > ‎

"Amsterdam juiste plek om Gods licht te laten schijnen"

Geplaatst 16 dec. 2011 04:31 door De Stadslamp Amsterdam
 "Discipelschap begint al voordat mensen Christus hebben leren kennen. We geloven dat God veel geduld en genade heeft," zegt Reinier Blijleven namens Youth With A Mission (YWAM) in Amsterdam. "Er gaat vaak een langdurig proces aan vooraf, voordat mensen besluiten zich aan God over te geven. Maar het gaat erom dat we mensen iedere dag een stapje dichterbij God te brengen en hen de liefde van God laten zien."
 
YWAM bezit een school voor discipelschapstraining om met name jongeren te laten zien hoe leven met God in de praktijk gebracht kan worden. Daarnaast beschikt de organisatie over een gebouw in de rosse buurt dat zich richt op evangelisatie en hulpverlening. "Van de vrouwen die werkzaam zijn in de rosse buurt doet 70% dat gedwongen, bijvoorbeeld onder psychologische druk. Wij proberen ze te helpen door relaties met ze aan te gaan. Onze vrouwelijke collega's zoeken ze op, waardoor vriendschappen ontstaan en vrouwen verder geholpen worden. We hebben een aantal keer meegemaakt dat vrouwen daardoor uit de prostitutie wilden," vertelt Blijleven, leider bij YWAM in Amsterdam.
 
Stappen zetten
"Onlangs kwam een team van ons een prostituee tegen die ze nog niet eerder hadden gezien. Ze kwamen in gesprek met haar. Omdat ze de hele dag nog niets had gegeten en daarom haalden de vrouwen een maaltijd voor haar. Toen ze terugkwamen zagen ze dat de vrouw haar spullen aan het inpakken was. 'Na het gesprek met jullie, kwam ik erachter dat ik eigenlijk wel in God geloof en hier niet thuishoor op de Wallen', zei ze. Vervolgens pakte ze haar spullen en deed ze de deur achter zich op slot. Ze vroeg of we haar verder konden helpen. We zijn met haar naar een christelijk project gegaan met de vraag of ze tijdelijk werk zou kunnen krijgen. Direct heeft ze de prostitutiewereld achter zich gelaten en concrete stappen gezet om op zoek te gaan naar God."

Over Amsterdam zegt Blijleven dat YWAM gelooft dat het de juiste plek is om met Gods licht te schijnen. "Soms missen we de duidelijke roeping van God om invloed te hebben op de plaats waarin we wonen. Waarom heeft God ons geroepen om in Amsterdam Zijn koninkrijk te brengen? Onder meer omdat er veel duisternis is en er een strijd gaande is. Dat er duisternis is in deze stad kan je negatief zien, maar ook als een grote kans om mensen bekend te maken met God. Overal waar Gods principes worden gepraktiseerd wordt iets van Hem zichtbaar."

Komende woensdag houdt YWAM samen met bekend gospelkoor Inside Out op een kerstactie. Reinier: "Het koor zal kerstliederen zingen op de Wallen in Amsterdam. Op die manier willen we iets van Gods Koninkrijk laten zien in deze donkere tijden. We zullen met een team gesprekken aanknopen met mensen en we willen mensen iets leuks, bijvoorbeeld een bos bloemen of eigen gemaakte koekjes, meegeven."

Meedoen met de kerstactie? Klik hier.

Bron: CIP.nl 16-12-2011.
Comments