Onder de lamp‎ > ‎

De Vluchtkerk is symbolisch signaal naar overheid

Geplaatst 3 dec 2012 04:12 door De Stadslamp Amsterdam   [ 3 dec 2012 04:23 bijgewerkt ]
AMSTERDAM - De initiatiefnemers van De Vluchtkerk willen een symbolisch signaal afgeven naar de overheid die uitgeprocedeerde asielzoekers op straat letterlijk en figuurlijk in de kou zet. Dat zegt Wilfred van de Poll, woordvoerder van het initiatief dat zondag een leegstaande kerk in Amsterdam kraakte en openstelde voor de asielzoekers die eerder kampeerden in Amsterdam Osdorp.

Zo'n tachtig asielzoekers kunnen straks terecht in de Jozefkerk in Amsterdam-West. De initiatiefnemers van De Vluchtkerk kregen hulp van de Amsterdamse krakersbeweging die de kerk die sinds mei leeg stond, openbraken. De projectontwikkelaar die de kerk in zijn bezit heeft, heeft inmiddels aangegeven geen aangifte van de kraak te zullen doen. De kerk kan de hele winter als onderdak fungeren voor de groep die vrijdag gedwongen het tentenkamp in Osdorp moest verlaten.

Volgens Van de Poll wordt het initiatief van betrokken Amsterdamse burgers inmiddels gesteund door ruim 30 organisaties, kerken en verschillende politici, waaronder ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind.

Lees verder in het Nederlands Dagblad...
Comments