Onder de lamp‎ > ‎

Eten met Jezus

Geplaatst 17 jan 2011 07:00 door De Stadslamp Amsterdam

Iedere week worden in Amsterdam tal van bijzondere christelijke samenkomsten gehouden. Een voorbeeld hoe de jonge gemeente Via Nova de komende tijd zijn samenkomsten invult. Het is tevens een uitnodiging.

Eten met Jezus

Samenkomsten van Via Nova, 16 januari tot en met 6 maart

Als mensen Jezus wilden uitschelden, zeiden ze niet dat hij saai was. In plaats daarvan noemden ze hem een ‘veelvraat en een dronkaard’ (Lucas 7, vers 34). Eten en drinken waren belangrijk voor Jezus. Als er ergens iets te vieren was, was hij erbij. Soms werd hij uitgenodigd, soms was hij er gewoon. Veel mensen vonden het interessant om hem aan tafel te hebben: altijd boeiende gesprekken. Als hij maar niet zulke pijnlijke dingen zou zeggen. En als hij maar niet van die rare mensen zou meenemen… Samen eten was voor Jezus een deel van zijn missie. Door met hem te eten, veranderden mensen. Aan tafel werd iets duidelijk van de wereld die hem voor ogen stond. De maaltijden met Jezus helpen je om te zien wie Jezus is: voor jou persoonlijk en voor deze wereld. Ze helpen je ook om hem te ervaren. En om Gods liefde en wil in de stad gestalte te geven.

In de periode 16 januari t/m 6 maart 2011 heeft Via Nova twee soorten samenkomsten:

  • Podiumsamenkomsten: met stoelen in theateropstelling, een spreker op een podium, creatieve verbeelding, jazz muziek en/of klassieke muziek. We staan diepgaand stil bij de Bijbelse verhalen waarin mensen eten met Jezus. We leggen verbindingen met ons persoonlijk en de stad waarin we leven.
  • Maaltijdsamenkomsten: aan tafels met 8-10 personen, gevarieerd eten, een tafelrede en tafelgesprekken. En muziek natuurlijk. Ook Jezus is erbij – in de viering van het avondmaal. De maaltijden in deze samenkomsten zijn in de vorm van een potluck. Deelnemers van Via Nova wordt verzocht voor zichzelf én voor iemand anders eten mee te nemen. Voor drinken wordt gezorgd.

Elke zondag, 17.00 uur, Vondelkerk Amsterdam

Voor het volledige programma zie de website van Via Nova

Comments