Onder de lamp‎ > ‎

Frits Rouvoet: "Ik doe gewoon of ik thuis ben"

Geplaatst 14 okt. 2011 06:55 door De Stadslamp Amsterdam
Frits Rouvoet (de broer van) is dagelijks te vinden op de Wallen. Frits is christen en werkt daar als hulpverlener. Frits ging, ook omdat hij een roeping van God had ervaren tijdens een reis naar de Verenigde Staten. "Bij het eerste raampje, waar ik aanklopte, zei ik: 'Hoi, ik ben Frits. Hoe gaat het met je?' Natuurlijk beschouwde de vrouw me als haar volgende klant, maar ik zei: 'Ho, ho, ik ben niet geïnteresseerd in je lichaam; ik wil weten wie jij bent.' Zo gingen we van raam naar raam en wat bleek? Best veel vrouwen waarderen onze aandacht, al bleven ze in het begin wantrouwig en gesloten. Misschien scheelde het, dat ik niet kwam om te evangeliseren of te vertellen dat ze ongelukkig zijn. Ik ging – en ga nog steeds – gewoon op het bed zitten en doe of ik thuis ben. Soms kan ik met ze bidden, een andere keer luister ik of leg ik een arm om een schouder. Ja, ik 'hug' wat af op een dag."

Maria, een van de vrouwen, die Frits heeft geholpen, stapt het kantoor binnen. Ze komt uit Spanje en werkte jaar na jaar in de Amsterdamse hoerenbuurt. Het leverde haar geld op, maar een leuk leven had ze niet. "Frits en zijn team kwamen me opzoeken en door hen heb ik God leren kennen," vertelt ze. "God kende ik alleen maar van lang geleden. Maar ik heb Zijn kracht ervaren door het gebed. Ik ben zo blij, dat ik Frits en zijn assistente Christine heb leren kennen. Hij is als een herder voor mij. Sinds juni ben ik uitgestapt en mijn leven krijgt weer zin."

In een wereld, waar seks te koop is, moet je als gezonde man stevig in je schoenen staan om niet te zwichten voor allerlei verleidingen, zou je denken. Hoe gaat Frits daarmee om? " 's Avonds thuis, onderuitgezakt voor de tv, ben ik vatbaarder dan wanneer ik mijn werk doe. Ik kom met een ander doel op de Wallen en dat geeft focus. Toch ga ik nooit alleen. Daar krijg je alleen maar praatjes van. Gelukkig merk ik dat de vrouwen mij niet proberen te verleiden. Wel moet ik er bewust voor kiezen ze recht in de ogen te kijken en niet, zoals hun klanten doen, alleen maar naar hun schaars geklede lichamen te kijken. Ik ben natuurlijk niet blind! Maar God gaat met me mee; Hij is mijn schild."

* De naam Maria is om privacyredenen gefingeerd.

Bron: CIP.nl.

www.fritsrouvoet.nl
Comments