Onder de lamp‎ > ‎

Gabriël Kasakula: “Ik moest terug naar de junkies in Amsterdam-Zuidoost”

Geplaatst 15 sep 2013 10:03 door De Stadslamp Amsterdam
Bron: CIP.nl, 15-9-2013.
 
Hoe een bolletjesslikker Jezus leerde kennen
 
“Ik pikte drugs op in Zuid-Amerika en bracht het naar de Bijlmer. Ik slikte cocaïnebolletjes of stopte het in mijn koffers. Eén keer ging het fout. De douane onderschepte het”, zegt Gabriël Kasakula, huidig pastor van de Pentecost Ontwaak International Ministries (POIMA) in Amsterdam-Zuidoost. In de jaren negentig was hij een van de grootste criminelen van de Bijlmer. “Ik handelde in alles: cocaïne, heroïne, ik was betrokken bij prostituees. Aan het eind zei God: gooi hem in de gevangenis in Zuid-Amerika, zodat hij een ontmoeting krijgt met Mij.”

Agressief
De Congolese Nederlander ging in z’n criminele tijdperk – voordat hij in de gevangenis kwam - gewoon naar de kerk in Amsterdam-Zuidoost. “Ik bad altijd tot God. Maar het was niet diep. Ik nam het niet serieus. Ik was altijd stoned en agressief. Ik diende God en de duivel tegelijk. Maar God en de duivel kun je niet mixen, God is een jaloers God.” Uiteindelijk belande Kasakula voor zes jaar in een ruwe gevangenis in Zuid-Amerika. “In Nederland zijn de gevangenissen gemakkelijk om te verblijven. Ik heb ook in Amsterdam vastgezeten en erg gevaarlijk is het niet. Maar in Zuid-Amerika is het moeilijk. Iedereen is agressief, elke dag is het vechten. Ik zat er zes jaar vanwege de drugs en spiritueel was alles er down.”

“Maar toen verscheen God in de gevangenis. Hij praatte tegen me en confronteerde mij met m’n leven. Hij bracht diepe liefde voor Hem in me en ik huilde om vergeving voor mijn leven. God luisterde en gaf me goedheid en vergeving.” Kasakula begon God te vertrouwen, hetgeen volgens hem cruciaal is. “Als je God vertrouwt, laat Hij Zijn stem horen.” De pastor van POIMA kreeg een visie van God. “Mijn leven veranderde in de gevangenis en God zei dat ik na de gevangenis terug moet gaan naar de verslaafden in Zuidoost. Het gevangenisproces was een voorbereiding voor mijn ambt als pastor.”

Healings
Maar ook in de gevangenis zat Kasakula niet stil. “Ik begon te preken in het golfcentrum en in het recreatiecentrum. Velen zeiden: shut-up.” Desondanks was Kasakula nooit bang. “Als de Heilige Geest je zendt, beschermt Hij je. De Heilige Geest geeft richting waar je heen moet. Als er agressieve mensen zijn, kan Hij ook de opdracht geven om er niet heen te gaan.” Reden voor angst was er wel in de gevangenis. “Als ik preekte, sloegen veel mensen me. Of ze gooiden me in het water. Maar het maakte me niet uit.” Gabriël lacht enigszins. “Veel mensen die mij sloegen, kwamen in de gevangenis tot geloof. We gingen aan het eind met een hele groep het geloof uitdragen.”

Ook in de Bijlmer ziet Kasakula de kracht van de Heilige Geest. “Ik help mensen die vastzitten in armoede, drugsproblemen, relatieproblemen, depressieproblemen. Tegen hen zegt Jezus: Ik ben gekomen om mensen vrij te maken. Als Jezus je zendt, moet je meteen gaan.” Kasakula ziet de uitwerking ervan. “Tientallen drugsverslaafden zijn inmiddels genezen door healings en zitten wekelijks in mijn kerk. Ik ga nog steeds elke dag met een tas vol eten naar hangplekken voor drugsverslaafden. Door ze lief te hebben en ze in Jezus naam vrij te maken, gebeuren er wonderlijke dingen.”

Bron: Rik Bokelman & Dick van den Bos
Comments