Onder de lamp‎ > ‎

Ibrahim Abarshi. Migrantenpastor krijgt opdracht om naar Amsterdam te gaan

Geplaatst 18 okt 2013 08:16 door De Stadslamp Amsterdam
Bon:  CIP.nl 16-10-2013.
 
"Vanaf Schiphol zou God me verder helpen"
 
“Ik woonde in Nigeria en vroeg God om richting in mijn leven. We gingen de eenentwintigste eeuw binnen en ik merkte dat ik een nieuwe richting op moest. Toen zei God in mijn oor: ‘Je moet naar Amsterdam!’ Amsterdam? Hoe moet ik daar komen, dacht ik.” Aan het woord is pastor Ibrahim Abarshi van de Redeemed Christian Church of God in Amsterdam-Zuidoost. In 2001 stichtte hij een filiaal van de RCCG in de hoofdstad. Rechtstreekse opdrachten van God hebben al veel migrantenpastors naar Nederland gebracht.

Tussenstop
In de RCCG gelooft men sterk in de leiding van de Heilige Geest. Abarshi moest op de bonnefooi naar Amsterdam en daar zou God hem leiden. Een onzekere onderneming voor hem. “Ik ging in mijn eentje naar Amsterdam, want God wilde dat. Mijn familie woont in Engeland, en dus maakte ik een tussenstop op Schiphol. Ik weet nog dat ik op zaterdag arriveerde en dat ik van God – precies - een weekend naar Amsterdam moest. Ik vertrouwde erop dat Hij zou leiden. Het enige wat ik deed is aan mensen vragen waar er een kerk in de buurt is, dat wilde God.”

“Mensen zeiden op straat dat er nauwelijks een serieuze kerk in de buurt was, alleen wat Engelssprekende migrantenkerken. Ik was aan het rond zoeken, maar God had al iemand aangewezen om mij op te vangen. Ik kwam aan bij een van de migrantenkerken – en een man nodigde mij direct uit om bij hem te overnachten. Hij kende mijn verhaal nog niet. Maar ik verbleef daar en de zondag erop gingen we naar twee kerken: Victory Outreach in Amsterdam-Zuidoost en Holy Ghost Church. Deze man koos deze kerken op wonderlijke wijze uit.”

Bevestiging
Abarshi ontving tijdens het bezoek aan Victory Outreach een tweede bevestiging dat God hem in Amsterdam wilde hebben. Abarshi was in Nigeria al parttime pastor – naast centraal bankier. God sprak tijdens een lied in Victory Outreach. “We zongen het lied ‘Refiners fire’. Daar kwamen de volgende regels in voor: ‘I choose to be Holy, set apart for You, my Master. Ready to do Your will.’ En toen kwam God. Hij vroeg: ‘Ben je klaar om heilig te zijn? Sta je klaar om apart gezet te worden? Ben je klaar om mijn wil te doen?’”

Ik antwoordde naar God: ‘Welke wil?’. En toen sprak God weer rechtstreeks tijdens de dienst: ‘Kom hier wonen en start een kerk in Amsterdam.’ Het was niet mijn liefste wens. Ik wilde liever dat God mij politicus maakte in Nigeria. Maar ik kreeg de vrede van God en ik werd gedragen door Zijn Geest!” Vandaag de dag is de kerk van Abarshi een bolwerk van activiteit waar veel jonge mensen - vooral Nigerianen - tot geloof zijn gekomen. Het gebouw is de hele dag open en zeer regelmatig zijn er gebedssamenkomsten. Het is een centraal punt voor veel mensen in de gemeenschap om elkaar te ontmoeten, Bijbel te lezen en te bidden.

Zoete evangelie
Inmiddels is RCCG Amsterdam hoofdkwartier over 43 landen. Vanuit Nigeria krijgt het hoofdkwartier in Amsterdam instructies om het evangelie te verspreiden over Europa. Migrantenkerken krijgen zo een missie om Nederland te herkerstenen. Abarshi gelooft dat God grote dingen gaat doen in Nederland. Hij ziet veel levens om zich heen veranderen. “Niets is zoeter dan het evangelie. En niets is beter. Dan hoef je toch niet bang te zijn dat het zich niet gaat verspreiden? We hebben een God van wonderen.”

Comments