Onder de lamp‎ > ‎

Jan de Liefde Instituut

Geplaatst 20 jan 2012 02:19 door De Stadslamp Amsterdam
Het Jan de Liefde Insituut, Christelijk kenniscentrum seksualiteit, is een nieuwe activiteit van stichting Tot heil des Volks.

"Met het Jan de Liefde Instituut willen wij graag:

Kennis en ervaringen beschikbaar stellen
Tot Heil des Volks heeft jarenlange ervaring opgedaan met voorlichting en hulpverlening rondom het thema seksualiteit. Wij denken dat deze kennis ook voor anderen waardevol en nuttig zal zijn. Eén van de middelen die wij willen inzetten, is onze webportal. Deze is in ontwikkeling.

Samenwerking bevorderen en actief meedoen aan maatschappelijk debat
We willen met het instituut de samenwerking bevorderen tussen christelijke organisaties én ons actief gaan mengen in het maatschappelijke debat rondom seksualiteit. We zijn nu bijvoorbeeld heel blij met de (media)aandacht rondom prostitutie en mensenhandel, maar we zijn ook bang dit een hype is. Scharlaken Koord wijst al sinds de opheffing van het bordeelverbod – ruim tien jaar geleden – op deze misstanden. Met het instituut willen we dit soort onderwerpen keer op keer onder de aandacht blijven brengen, zodat er actie ondernomen wordt wanneer dit nodig is.(Aanvullend) onderzoek doen
We willen graag (aanvullend) onderzoek doen naar onze bestaande én nieuwe doelgroepen, om zo onze hulpverlening te kunnen verbeteren, aanvullen en uitbreiden."

Bezoek ook de website van het Jan de Liefde Instituut


Comments