Onder de lamp‎ > ‎

Met een Bijbel in de cel

Geplaatst 15 jun. 2011 01:57 door De Stadslamp Amsterdam
Afra van der Markt, lid van de zendingsgemeente Hoop voor Noord. Foto Jurjen ten BrinkeBron: RD, 10-6-2011.
Afra van der Markt (23) is studente geneeskunde in Amsterdam. Ze groeide op in Amsterdam-Noord in een niet-gelovig gezin. Op zangles kwam ze in contact met een christelijke leeftijds- genoot. Afra volgde een Alpha-cursus en kreeg een Bijbel.

In die periode werd haar portemonnee gestolen. Een halfjaar later werd ze ’s morgens vroeg van bed gelicht door de politie. Ze moest voor onderzoek mee. Op haar vraag of ze dan iets mee mocht nemen, antwoordde de agent lachend dat de Nederlandse wet aangaf dat een gedetineerde een Bijbel bij zich mag hebben.

Resoluut besloot Afra de Bijbel, waarin ze nog niet veel gelezen had, in haar tas te doen. Aan het einde van de dag bleek dat mensen met de gegevens uit haar gestolen portemonnee huurfraude hadden gepleegd. Zij was onschuldig. Maar grote delen van de Bijbel had ze doorgelezen.

Afra kwam in contact met zendingsgemeente Hoop voor Noord en liet zich in 2010 dopen. Ze is lid van een Bijbelkring en doet vrijwilligerswerk. „Het Evangelie heeft mij veranderd, het heeft van mij een nieuw mens gemaakt.”

(Dit is een kort fragment uit een artikel in het RD naar aanleiding van Pinksteren. 
Comments