Onder de lamp‎ > ‎

The Shelter Youth Hostel Ministry

Geplaatst 22 jul. 2010 03:27 door De Stadslamp Amsterdam   [ 22 jul. 2010 03:38 bijgewerkt ]
22-7-2010
"Zonder het evangelie van Jezus Christus heb je geen doel"

The Shelter Youth Hostel Ministry, een activiteit van stichting Tot Heil des Volks, runt twee hostels in het centrum van Amsterdam."We willen het evangelie van Jezus Christus delen met onze gasten en ze laten zien dat er een doel is met ons leven", vertelt Adinda de Jong. Ze is een van de managers en mede verantwoordelijk voor stafzaken. "Ik wil gehoorzaam zijn aan God en Zijn Woord delen met mensen, het liefst met iedereen."

Het internationale jeugdhotel werkt met vrijwilligers vanuit de hele wereld. Jongeren kunnen overnachten en zelfs voor een maand gratis onderdak en eten krijgen in ruil voor schoonmaakwerk. Er worden tal van activiteiten georganiseerd zoals de dagelijkse Bijbelstudie, Alphacursussen, Open Mic nights, maar ook filmavonden of een tafeltennistoernooitje."Onze bezoekers zijn enorm divers", vertelt Adinda. "Van mensen die op rondreis zijn, tot jongeren die speciaal voor de drugs en de seks naar Amsterdam komen. Het is een mooie uitdaging om het evangelie met deze mensen te delen."

Gebed
Adinda vertelt over een Braziliaan die door het Jeugdhotel in aanraking kwam met Jezus: "We hadden te weinig schoonmakers dus gingen we bidden of God wilde voorzien en prompt liep daar iemand binnen die op zoek was naar onderdak en werk. Het was een leuke Braziliaanse jongen en na een kort gesprekje kon hij gelijk beginnen. Tijdens zijn verblijf volgde hij de Alpha cursus samen met een van onze stafleden en raakte hij steeds meer geïnteresseerd in Jezus. Na een periode van een maand moest hij weer op zoek naar ander werk. Toen de laatste dag van zijn verblijf aanbrak kwam hij met tranen in zijn ogen de eetzaal binnen: 'Ik heb werk', vertelde hij stralend. 'Ik heb vanmorgen gebeden en God heeft me werk en onderdak gegeven.' Hij was zo dankbaar en blij dat ik er zelf ook tranen van in mijn ogen kreeg. Hij vertelde dat hij iets in ons gezien had, waardoor wij anders waren dan anderen. Ook zei hij dat hij na zijn verblijf in ons hostel verder met God wilde leven. Dat was zo'n bijzonder moment, daar doen we het allemaal voor. We willen door middel van onze eigen levensstijl en woorden getuigen van de levende God."

Antwoord
Volgens Adinda komt het in het Youth Hostel regelmatig voor dat mensen veranderen: "Je ziet mensen veranderen, ze nemen nieuwe stappen of maken (opnieuw) een keuze voor God. Soms zien we dat ook niet, of horen we achteraf hoe iemand tijdens z’n verblijf in het hostel is geraakt door God. Het meest belangrijke is echter dat we beschikbaar zijn voor God en gehoorzaam aan Zijn opdracht. Veel mensen en vooral jongeren missen een doel in hun leven. Zonder het evangelie van Jezus Christus ga je een doel en antwoorden zoeken in andere dingen. Jezus geeft een antwoord op onze problemen, verslavingen, herinneringen en verdriet: Jezus is de Weg, de Waarheid en het Leven. In welke tijd we ook leven, als mensen hebben we Hem nodig."

Diep verlangen
"Als mensen op vakantie zijn en weg uit hun vertrouwde omgeving, staan ze vaak meer open voor het evangelie en om het gesprek aan te gaan," vervolgt ze. "Diep in mijn zit het verlangen om ook zelf te gaan reizen. Ik geniet nu volop van dit werk maar er zal een moment komen dat ik zelf op reis ga en mensen die ik ontmoet wil vertellen over wie Jezus is. Er zijn zoveel mensen in de wereld die gebonden zijn aan verslavingen of aan het verleden en er is maar één weg naar vrijheid: Jezus! Dat wil ik het liefst blijven delen, niet alleen in Amsterdam, maar ook aan mensen op andere plekken in deze wereld."

De Shelter Youth Hostel Ministry is op zoek naar jongeren tussen de 18 en 30 jaar die een periode van minimaal een maand tot maximaal een jaar hun tijd en hun leven willen inzetten om praktisch aan het werk te gaan in een van de hostels. Klik hier voor meer informatie.

Bron: CIP.nl, auteur: Patrick Simons
Comments