Prikbord‎ > ‎

10 oktober: Maria in oecumenisch perspectief

Geplaatst 3 sep 2015 01:52 door De Stadslamp Amsterdam
De jaarlijkse ontmoetingsdag van de ondertekenaars van het Katholiek Appel en andere geïnteresseerden wordt dit jaar gehouden op zaterdag 10 oktober, van 10.30 uur tot 16.30 uur in de Oude Lutherse Kerk aan het Spui te Amsterdam. Het thema is Maria in oecumenisch perspectief.

De tijd dat alleen orthodoxen en rooms-katholieken iets met Maria hadden is allang voorbij. Recente ontwikkelingen in de oecumene maken duidelijk dat Maria van betekenis is voor alle christenen van alle kerken. Op onze ontmoetingsdag proberen we die betekenis te concretiseren.

Het hoofdreferaat zal gehouden worden door drs. Hendro Munsterman, verbonden aan de Université Catholique de Lyon, waar hij dogmatische theologie en oecumenisch doceert. Munsterman heeft zich jarenlang verdiept in de mariologie en zal een aanzet geven tot een oecumenische mariologie. Zijn betoog zal uitlopen op een pleidooi voor een oecumenische viering van het feest van de Annunciatie (25 maart). Een panel van theologiestudenten is gevraagd een eerste reactie te geven op de inleiding. ’s Middags gaan we uiteen in vier workshops.
Meer informatie

Lees verder in het uitgebreide workshopprogramma.

Comments