Prikbord‎ > ‎

Fotoexpositie Geloven in Amsterdam t/m 30 oktober

Geplaatst 13 okt 2014 07:04 door De Stadslamp Amsterdam
(Bron: Protestantsamsterdam.nl ) 

Zes jaar lang fotografeerde Friso Kooijman Amsterdammers tijdens het beleven van hun geloof.

Achtergrond van het project
De aanhoudende negatieve berichtgeving in de media over religie raakte Friso Kooijman (zelf atheïst) persoonlijk. "Het viel me op dat religie daardoor synoniem leek te staan aan oorlog of ellende. Als reactie hierop ging ik in 2008 op zoek naar gelovigen in Amsterdam om zelf uit te zoeken of dat geschetste beeld in de media klopte. De foto’s maakte ik in en rondom gebedshuizen verspreid over Amsterdam."

De fotoserie “Geloven in Amsterdam” kunt u zien vanaf 26 september t/m 30 oktober 2014 in de Maarten Luther Kerk in Amsterdam-Zuid.

Over de expositie
"Ik fotografeerde hoe ieder het geloof op zijn/haar manier beleeft. Daarbij zijn ook bijzondere religieuze gelegenheden te zien zoals een iftar, een bat mitswa, een eerste communie of Allerzielen. De foto’s zijn gemaakt in en rondom diverse gebedshuizen verspreid over Amsterdam. Zoals de Poldermoskee, de Nicolaas basiliek, de Liberaal Joodse gemeente, de Evangelische Roze Vieringen en oecumenische bijeenkomsten. Centraal in de fotografie blijft het respect voor de mens met zijn geloof staan."

De expositie “Geloven in Amsterdam” opent op 26 september 2014, 18.00u en loopt tot en met 30 oktober 2014 in de MLK (Spiritueel, Sociaal & Cultureel Centrum Lutherse Kerk Amsterdam), Dintelstraat 134, Amsterdam – Zuid.

In 2014-2015 zal de expositie “Geloven in Amsterdam” op verschillende locaties in Amsterdam te zien zijn. Kooijman wil met zijn foto expositie terug naar de gebedshuizen waar hij heeft gefotografeerd. Hij hoopt dat de expositie zal bijdragen aan onderlinge herkenning en daarmee aan meer respect voor elkaar.

Openingstijden:
Zie website Maarten Luther Kerk onder “activiteiten”
of op afspraak met de fotograaf via info@frisokooijman.com.
meer: frisokooijman.com en geloveninamsterdam.com
Comments