Prikbord‎ > ‎

Klassiek in West!

Geplaatst 3 sep 2011 03:30 door De Stadslamp Amsterdam
Persbericht, 1-9-2011.
De Augustanakerk in Amsterdam Bos en Lommer is in maart 2011 gestart met een unieke concertserie onder de titel ‘Klassiek in West!’. Er wordt op hoog niveau gemusiceerd door professionele musici. Vaak wordt er gekozen voor bekende werken die een verbinding hebben met de kerkmuzikale traditie. De programma’s worden onderbroken door een pauze met gelegenheid voor ontmoeting en een borrel. De artistieke leiding is in handen van Matthias Havinga, cantor-organist van de Augustanakerk. Het derde concert in de serie vindt plaats op:

Zondag 2 oktober 2011, thema: “Jubilate Domino”
Aanvang: 16.00 uur. Toegang: gratis.

Het concert zal worden verzorgd door Takeshi Sudo, viola di gamba, Andrew Hallock, countertenor en Matthias Havinga, orgel. Uitgevoerd wordt onder meer de psalm “Jubilate Domino” in een bewerking van D. Buxtehude voor de bijzondere combinatie countertenor, viola di gamba en orgel. Op het programma staan ook: Sonate BWV 1027 voor Viola di Gamba en Continuo van J.S.Bach en het Praeludium BuxWv 163 van Buxtehude voor continuo.

Parallel aan het concert vindt een muzikale activiteit voor kinderen plaats. Er is een crèche voor de allerkleinsten.

Klassiek in West! is verbonden aan de Augustanakerk in Amsterdam West, Erasmusgracht 24, hoek Egidiusstraat 1. De Augustanakerk is prima te bereiken met het openbaar vervoer: tram 7 (halte Erasmusgracht), tram 12 (halte De Rijpgracht), tram 14 (halte Egidiusstraat), bus 15, 21 en 80 (halte Egidiusstraat). Zie ook: http://www.luthersamsterdam.nl/augustanakerk/klassiek-in-west.html
Comments