Prikbord‎ > ‎

Maandelijkse Taizéviering

Geplaatst 3 nov. 2011 13:41 door De Stadslamp Amsterdam
Amsterdam krijgt weer een maandelijkse Taizéviering met de Nassaukerk als onderkomen. Op donderdag 3 november wordt daar het eerste avondgebed in de stijl van de kloostergemeenschap van Taizé in de Bourgogne gehouden.

Stilte en meditatief gezang zijn kenmerkend voor Taizé. Korte gezangen worden vele malen herhaald gezongen. In maar enkele woorden wordt een fundamentele waarheid uitgedrukt, die langzaam doordringt tot de gehele persoon. Ze helpen de deelnemers zich open te stellen en verbinden de deelnemers in het samen wachten op God. Soms zwijgen we, maar woedt binnen in ons een heftige discussie met gesprekspartners of zijn we in een hevig gevecht met onszelf verwikkeld. De ziel tot rust brengen veronderstelt een vorm van eenvoud. Stilte maken in mijzelf is toegeven dat mijn zorgen niet veel kunnen uitrichten. Stilte heeft geen woorden meer nodig. Stilte is een vorm van loslaten wat buiten mijn bereik en vermogen ligt.

Aan de viering in de stijl van Taizé gaat een themagesprek vooraf. Het is een plek waar jongeren en ouderen elkaar kunnen ontmoeten.

Waar: Nassaukerk, De Wittenkade 111
Wanneer: 3 november, 19.00 uur (voorgesprek) en 20.00 uur (Taizéviering)
Data 2011-2012: 3 november, 1 december, 5 januari, 2 februari, 1 maart, 5 april, 3 mei, 7 juni, 3 juli
Info: Linda Ottevanger, 06 1484 1094 oflinda@amsterdampact.nl
Comments