Prikbord‎ > ‎

Mixen in Mokum: Amsterdammers samen op stap

Geplaatst 1 sep 2010 10:11 door De Stadslamp Amsterdam
‘Ik was nog nooit in een concertzaal geweest. Wat is de muziek mooi als je er naar kunt kijken. Ik weer nu ook wat "kippenvel" is.’
Ramón, ‘nieuwe’ Amsterdammer, 50 jaar
‘Met turkse vrouwen thee drinken en eigen gebakken koekjes eten en toen samen Hollandse pannenkoeken bakken. Heel gezellig en veel lachen.’
Sonja, ‘oude’ Amsterdammer, 64 jaar
‘Nederlands praten gaat beter. Hiervoor sprak ik vaak alleen Marrokaans. Ik vond het Historisch Museum gewelig. Amsterdam is dus gebouwd op palen.’
Ab, ‘nieuwe’ Amsterdammer, 55 jaar
‘Wat is er veel te doen in Amsterdam en wat is het fijn om dan samen met iemand te gaan.’
Chadisha, ‘nieuwe’ Amsterdammer, 34 jaar
Mixen in Mokum - Klik om terug te gaan naar de Home pagina
Het Project Mixen in Mokum is ontstaan vanuit de wens om de verschillende bewoners van Amsterdam die met elkaars cultuur, met elkaars netwerken én met de buurt waarin zij wonen, kennis te laten maken. Hierdoor wordt de sociale betrokkenheid op elkaar en daarmee de leefbaarheid in de stad vergroot. Onbekend maakt onbemind en juist een stad als Amsterdam biedt uitstekende kansen.

In een stad met zoveel nationaliteiten, verschillende religieuze ruimtes, eigen (sociaal culturele) organisaties, historische panden en plekken die te zien, te bezoeken en te beleven zijn, biedt ‘oude’ en ‘nieuwe’ Amsterdammers unieke kansen om elkaar niet alleen individueel te ontmoeten, maar ook elkaars sociale leven te leren kennen.

Ontmoetingen ontstaan helaas niet altijd vanzelf. Die moeten ook georganiseerd worden. Daarom organiseert Mixen in Mokum in verschillende stadsdelen mogelijkheden voor bewoners om elkaar te ontmoeten, met elkaar de buurt en de stad te leren kennen, de taal te oefenen en duurzame relaties aan te gaan.
 
“Nieuwe” en "oude' Amsterdammers.
Als je nog niet zo lang in een stad woont en je komt uit een ander land, dan is het fijn als er mensen zijn die je wegwijs maken. Die Nederlands met je willen praten en vertellen hoe het er in Amsterdam aan toe gaat. En je wilt zelf ook wel eens jouw belangrijke plekken van de stad aan een ander laten zien.’ In Amsterdam zijn er vele nieuwkomers die zo denken. Bent u zo iemand? Meldt u dan aan als “nieuwe” Amsterdammer.

Bent u een Amsterdammer die het leuk vindt aan een stadsgenoot de stad te laten zien? Kennis te maken met iemand die u niet dagelijks tegen komt? Mixen in Mokum brengt u met elkaar in contact en nodigt u uit samen op stap te gaan. Ook naar plekken die belangrijk zijn voor de “nieuwe Amsterdammer” en waar u waarschijnlijk niet zo snel zult komen. Zo leert u uw stad ook eens van een andere kant kennen. Meldt u aan als “oude” Amsterdammer.
 
Meer info en aanmelding: ga naar de website van Mixen in Mokum
Comments