Prikbord‎ > ‎

Opleiding voor Jong Bestuurstalent in kerk, school en non-profit.

Geplaatst 30 jun. 2010 05:45 door De Stadslamp Amsterdam

In september 2010 gaat de nieuwe opleiding voor Jong Bestuurstalent voor Filantropische Vermogensfondsen aan de Vrije Universiteit van start.

Wat is de opleiding Jong Bestuurstalent voor Filantropische Vermogensfondsen?

De opleiding Jong Bestuurstalent voor Filantropische Vermogensfondsen is een opleiding is een cursus die zicht richt op jonge, hoogopgeleide personen die al enige tijd actief zijn op de arbeidsmarkt. De cursisten ontwikkelen kennis, inzicht en vaardigheden ten aanzien van:
1. het domein van de filantropie
2. het managen – besturen van non-profit instellingen
3. vermogensbeheer
4. interventie en evaluatie

De opleiding heeft als doel cursisten kennis te laten maken met filantropische vermogensfondsen. Daarnaast worden zij voorbereid op een functie als lid van het Bestuur of lid van de Raad van Toezicht van een vermogensfonds (of school of kerk). Zo ontstaat een “pool”, een alumni groep van “Young Philanthropic Foundation Board Professionals” (YPP’s) en wordt gepoogd de diversiteit binnen de besturen van deze instellingen te bevorderen.

Waarom een opleiding Jong Bestuurstalent voor Filantropische Vermogensfondsen?

In de besturen van filantropische vermogensfondsen zitten vitale, maar vaak oudere leden, veelal met een ruime bancaire en bestuurlijke achtergrond. Voor de continuïteit van de fondsen is het wenselijk condities te scheppen voor jonge aanwas en aandacht te schenken aan de opleiding van deze kandidaten. Dit is van belang voor de vermogensfondsen afzonderlijk, maar ook voor het geheel van vermogensfondsen, die zo de beschikking krijgen over een “pool”van potentiële kandidaat bestuursleden.
 
Lees verder, info over kosten, aanmelding etc. op website GeveninNederland.nl

 

Comments