Prikbord‎ > ‎

Stef Bos in nieuwe editie Preek van de leek

Geplaatst 17 okt 2014 13:33 door De Stadslamp Amsterdam
Bron: PKA, Doopsgezind Amsterdam, 17-10-2014.

Zondag 2 november gaat een nieuwe editie van Preek van de leek van start in de Doopsgezinde Singelkerk in Amsterdam. In vijf afleveringen houden onder anderen oud-politicus Dries van Agt, de jonge theatermaakster en columniste Marjolijn van Heemstra en musicus/tekstschrijver Stef Bos een preek. Oud-wethouder cultuur van Amsterdam Carolien Gehrels bijt het spits af.

De ‘leken’ zijn mensen die in de samenleving van zich hebben laten horen: van theater tot politiek, van dichtkunst tot muziek. Of ze nou gelovig zijn of niet, gepreekt hebben ze nog nooit. Op een echte kansel houden ze een persoonlijk betoog over een Bijbeltekst die ze zelf hebben uitgekozen. Een alternatieve kerkenraad van journalisten en theologen ziet erop toe dat alle onderdelen van een kerkdienst aan bod komen.

Zondag 2 november Carolien Gehrels, oud-wethouder cultuur van Amsterdam
Zondag 9 november Dries van Agt, oud-politicus
Zondag 16 november Marjolijn van Heemstra, theatermaakster en schrijver
Zondag 23 november Stef Bos, muzikant
Zondag 30 november Anja Meulenbelt, schrijfster

Preek van de leek is een initiatief van Doopsgezind Amsterdam en de Protestantse kerk Amsterdam. Voor de samenstelling en voorbereiding van de nieuwe editie tekenden de predikanten Henk Leegte en Rob Visser.

Locatie: Doopsgezinde Singelkerk, Singel 452, Amsterdam
Tijd: 17.00-18.00 uur, borrel na
www.preekvandeleek020.nl (att: website gaat 24/10 online)

Amsterdam, 17 oktober 2014

NOOT VOOR DE PERS
Neem voor meer informatie contact op met Hanna van Dorssen of Mirjam Nieboer van de Protestantse Kerk Amsterdam, (020) 53 53 700
Comments