Prikbord‎ > ‎

Taizé in de Vredeskerk

Geplaatst 12 dec 2011 10:04 door De Stadslamp Amsterdam
 Onlangs startte een nieuw oecumenisch initiatief in de Vredeskerk. Het afgelopen jaar heeft de jongerengroep van deze kerk al wat ervaring opgedaan met het zingen van Taizérepertoire tijdens het avondgebed. Nu willen we dit voortzetten maar dan geheel in de wijze van Taizé: voor allen die zich verbonden voelen met Christus of daar naar op zoek zijn.
Iedereen is welkom: van jong tot oud, van welke achtergrond dan ook, of u nu mee wil zingen of er gewoon bij wilt zijn. Onderdeel van deze vieringen zijn: het zingen van (eenvoudige) liederen, samen bidden, stilte en licht. 

Vanaf 18.45 worden de gezangen ingestudeerd door de cantor; de viering begint rond 19.00 en duurt ongeveer drie kwartier.
We zijn nog op zoek naar ervaren zangers die zelfstandig een partij kunnen voorbereiden. Wil je de anderen tot vocale steun zijn? Stuur dan een mailtje naar jheronimus@gmail.com (of bel 06-29400644) en dan worden de muziek en instructies aan je toegestuurd. 

Ook iconen hebben een bijzondere plek in dit soort bijeenkomsten. Zij ondersteunen het gebed. Diegenen die zich bezig houden met het schilderen van iconen worden van harte uitgenodigd een (gewijde) icoon mee te nemen en in de buurt van het altaar te plaatsten (s.v.p. zelf standaard meenemen).
De volgende vieringen worden gehouden op 29 januari, 11 maart en 29 april.

Comments