Vraag & aanbod, vacatures

Vacature predikant Elthetokerk met missionair profiel (0,8 FTE)

Geplaatst 1 mrt. 2018 10:58 door De Stadslamp Amsterdam

Bron: http://elthetokerkamsterdam.nl

De Elthetokerk is op zoek naar een predikant (m/v) met missionair profiel voor 0,8 FTE (waarvan 0,3 FTE voor 4 jaar). Lees voor meer informatie het profiel van de gemeente en bijhorend profiel met taakgebieden van de predikant.

De Eltheto is een bruisende gemeenschap in Amsterdam Oost: rijk en arm, lager en hoger opgeleid, oud en opvallend jong, geworteld in een multiculturele, veelkleurige wijk. Een kerk met mensen van uiteenlopend pluimage.

Midden in de Indische Buurt wil de Eltheto als kerk – samen met de leefgemeenschap en het diaconaal centrum – iets zien en laten zien van het Koninkrijk van God. Vanuit onze missie zijn wij voluit missionair present en diaconaal betrokken.

Eenvoud in geloofsleven en vieren geniet de voorkeur, tradities worden op een soepele manier gehanteerd. We zijn een veerkrachtige, eigenwijze gemeente. Niet bang om dingen anders te doen.

De Eltheto is een doordeweekse kerk die op zondag ook open is!

De predikant die bij ons past is iemand die zich door het evangelie van Gods Koninkrijk en de navolging van Christus geroepen weet, temidden van de gemeente kan staan en vertrouwen wekt, mensen in hun diversiteit een warm hart toedraagt, het voortouw neemt, van aanpakken weet, maar zich ook flexibel opstelt en bereid is om in (de nabijheid van) de Indische Buurt te wonen.

Ervaring in het werkveld is een vereiste en ervaring in stedelijke context is een pré.

Reacties kunnen ingestuurd worden tot 13 maart via vacature@elthetokerkamsterdam.nl 
Voor vragen over de vacature kunt u mailen of bellen met Karel Lichtendonk, voorzitter van de beroepingscommissie (, 06-22486091)

Vacature Huisleider Mission House Amstelrank

Geplaatst 21 jul. 2017 04:51 door De Stadslamp Amsterdam

Bron: Protestantse Diaconie.

12-16 uur per week

www.missionhouse.nl
Mission House en Functie Huisleider

Het Mission House is een internationale christelijke leefgroep van jongeren die van 1 september tot 30 juni een diaconaal vrijwilligersjaar in Amsterdam doen. Elk jaar start een nieuwe groep van 8 vrijwilligers die via het Erasmus+ programma vanuit heel Europa komen. Als de huisleider geef je leiding aan deze jongerengemeenschap; je bent verantwoordelijk voor het reilen en zeilen binnenshuis, je geeft vorm aan de vaste gezamenlijke momenten zoals housemeetings en zinmomenten en je helpt met het oplossen van praktische en sociale problemen.
We vragen

lees de hele vacature op www.diaconie.org   

Vacature: Pionier Amsterdam Nieuw West

Geplaatst 11 feb. 2014 04:00 door De Stadslamp Amsterdam

De Protestantse Kerk Amsterdam (PKA) ziet het als haar roeping de liefde van God in de stad gestalte te geven. Zij doet dit via het werk in de vele wijkkerken en via projecten op missionair, diaconaal, en kerkelijk-cultureel gebied. Voor een vernieuwingsproject rondom de drie wijkkerken in Amsterdam Nieuw-West is de PKA op zoek naar een: Pionier (1 fte) ten behoeve van het project ‘Pionieren rondom bestaande kernen’. Het project heeft als doel nieuwe en duurzame christelijke gemeenschappen te vormen rondom verschillende thema’s, naast de bestaande wijkkerken.

Lees meer 

Zie ook: vacature Projectmedewerker ten behoeve van het project ‘Pionieren rondom bestaande kernen’. Klik hier voor meer informatie.

Bron: Protestantste kerk Amsterdam.

Vacature: Programmamaker

Geplaatst 11 feb. 2014 03:56 door De Stadslamp Amsterdam

vupka

Functietitel: Programmamaker
Fte: 0,5 (20 uur per week)
Vacaturenummer: P1
Publicatiedatum: 10-02-2014.  Reageren voor 27 februari
Klik hier voor de vacature.

Altijd actuele vacatures op Reliwerk.nl

Geplaatst 10 jul. 2012 06:17 door De Stadslamp Amsterdam

Vacatures van kerken en christelijke organisaties, zowel betaald als onbetaald, vind je op de website www.reliwerk.nl 

Dé website voor de reli-professional

Stap Verder zoekt nieuwe spreekuurmedewerkers

Geplaatst 10 mei 2012 04:23 door De Stadslamp Amsterdam

Stap Verder is op zoek naar nieuwe spreekuurmedewerkers, die zich (verder) willen bekwamen in de praktijk van pastoraat en diaconaat in een multiculturele wijk. Kerkelijke presentie in Nederland zal meer en meer in een interculturele setting plaatsvinden. Stap Verder biedt gevorderde studenten, onderzoekers, predikanten, maatschappelijk werkers, theologen, antropologen, sociologen de kans zich voor minstens een jaar voor een dag of dagdeel per week als spreekuurmedewerker te verbinden.


Vacaturetekst:


De Stichting Pastoraal Diaconaal Centrum Bijlmermeer (SPDCB) en de Sociëteit Afrikaanse Missiën (SMA) zoeken voor hun diaconaal oecumenisch centrum ‘Stap Verder’ in Amsterdam Zuidoost

 

spreekuurmedewerkers intercultureel pastoraat/diaconaat

(een dag per week / twee weken)

vrijwilligersbaan met training on the job

 

De spreekuren maken deel uit van ons kenniscentrum. Bewoners van het stadsdeel Zuidoost die vragen hebben op allerlei terreinen of vastlopen in regelgeving zijn welkom. Veel bezoekers zijn nog bezig zich te vestigen in Nederland.

Samen willen we onze missionaire en diaconale presentie in de multiculturele wijk vormgeven. In het centrum werken we samen met Dokters van de Wereld en verwijzen we door naar verschillende collega-organisaties en maatschappelijke instellingen. 

Taakomschrijving:

 • in samenwerking met de coördinator en andere spreekuurmedewerkers bezoekers ontvangen en zo goed mogelijk helpen hun weg te vinden door middel van ‘warme doorverwijzing’
 • bijwonen van geregeld spreekuuroverleg en trainingsactiviteiten
 • bijdragen door middel van kennis opgedaan in het spreekuur aan het ontwikkelen van een handboek, adresbestand en sociale kaart. 

Wij verwachten van de persoon:

 • een christelijke achtergrond en oecumenische instelling,
 • HBO/WO werk- en denkniveau,
 • goede contactuele eigenschappen, gevoel voor netwerken,
 • zelfstandig kunnen werken, directief en dienstbaar kunnen optreden,
 • aantoonbare ervaring met en inzicht in interculturele communicatie,
 • ervaring met maatschappelijk werk is een pré
 • een pastorale houding, confidentialiteit
 • goede beheersing van de computer
 • flexibiliteit en inventiviteit
 • reflectievermogen, bereidheid te leren en in staat zijn feedback te incasseren en te geven
 • engagement van minstens een jaar
 • goede beheersing van de Engelse en Nederlandse taal, zo mogelijk andere talen 

Wat bieden wij:

 • een stageplek/vrijwilligersbaan voor minstens een jaar, met een proeftijd.
 • een betrokken bestuur, coördinator en gemotiveerde collega-vrijwilligers
 • uitdagend afwisselend werk in een multicultureel stadsdeel
 • training in intercultureel pastoraat en diaconaat

 Meer informatie: www.stapverder.org of Erika Feenstra, coördinator tel. 020-8457566/06-17223372

ds. Christian Lindner, bestuursvoorzitter van de SPDCB, cwlindner@hotmail.com, tel. 020-6637188

 

Solliciteren: Uw sollicitatiebrief en curriculum vitae ontvangen wij graag per brief en per email t.a.v. Erika Feenstra, coördinator, Hoogoord 187A 1102 CJ Amsterdam Zuidoost, erikafeenstra@stapverder.org

 

De Tweede mijl zoekt...

Geplaatst 1 nov. 2011 06:38 door De Stadslamp Amsterdam

Al zo'n 15 jaar is de Tweede Mijl actief in Amsterdam als inloophuis voor daklozen, thuislozen en verslaafden in Amsterdam.
Drie dagen in de week ( ma, wo, en vrijdag) stroomt de gehuurde ruimte in de Willemstraat ( Jordaan) vol en wordt er drinken en eten uitgedeeld aan de ruim 150 bezoekers die op een dag komen binnenlopen.
Tussen de middag is er een overdenking en op vrijdag kunnen de bezoekers douchen en schone kleren krijgen.
De ruim 100 vrijwilligers ( vooral van buiten Amsterdam) uit allerlei kerken proberen door zorg, vriendschap en gesprek mensen de liefde van God te laten zien en het Evangelie bekend te maken.

De Tweede Mijl krijgt geen subsidie maar wordt bekostigd vanuit giften van particulieren, kerken en dmv hulpgoederen van bedrijven.
Wij zoeken nader contact met kerken in Amsterdam voor met name 2 redenen:
- Onze huidige locatie is te duur geworden en wij zijn op zoek naar een goedkopere locatie bijvoorbeeld een zaal van een kerk, ergens in het centrum
- Wij zouden graag meer samenwerking willen met kerken in Amsterdam ( vrijwilligers, gebed en financiële steun) ivm nazorg en aanvulling van elkaar.

Voor meer info zie: www.detweedemijl.nl en voor contact: Jan van der Vegt ( voorzitter), jan@stichtingecho.nl , tel 0621441153.

1-7 of 7