Vacature predikant Elthetokerk met missionair profiel (0,8 FTE)

Geplaatst 1 mrt. 2018 10:58 door De Stadslamp Amsterdam
Bron: http://elthetokerkamsterdam.nl

De Elthetokerk is op zoek naar een predikant (m/v) met missionair profiel voor 0,8 FTE (waarvan 0,3 FTE voor 4 jaar). Lees voor meer informatie het profiel van de gemeente en bijhorend profiel met taakgebieden van de predikant.

De Eltheto is een bruisende gemeenschap in Amsterdam Oost: rijk en arm, lager en hoger opgeleid, oud en opvallend jong, geworteld in een multiculturele, veelkleurige wijk. Een kerk met mensen van uiteenlopend pluimage.

Midden in de Indische Buurt wil de Eltheto als kerk – samen met de leefgemeenschap en het diaconaal centrum – iets zien en laten zien van het Koninkrijk van God. Vanuit onze missie zijn wij voluit missionair present en diaconaal betrokken.

Eenvoud in geloofsleven en vieren geniet de voorkeur, tradities worden op een soepele manier gehanteerd. We zijn een veerkrachtige, eigenwijze gemeente. Niet bang om dingen anders te doen.

De Eltheto is een doordeweekse kerk die op zondag ook open is!

De predikant die bij ons past is iemand die zich door het evangelie van Gods Koninkrijk en de navolging van Christus geroepen weet, temidden van de gemeente kan staan en vertrouwen wekt, mensen in hun diversiteit een warm hart toedraagt, het voortouw neemt, van aanpakken weet, maar zich ook flexibel opstelt en bereid is om in (de nabijheid van) de Indische Buurt te wonen.

Ervaring in het werkveld is een vereiste en ervaring in stedelijke context is een pré.

Reacties kunnen ingestuurd worden tot 13 maart via vacature@elthetokerkamsterdam.nl 
Voor vragen over de vacature kunt u mailen of bellen met Karel Lichtendonk, voorzitter van de beroepingscommissie (, 06-22486091)
Comments